AutoElektrisch

1900 PK en sneller dan een Jet: De eerste Pininfarina

Op het autosalon van Genève heeft het Italiaanse Pininfarina zijn lang aangekondigde Battista voorgesteld. Zoals je van een huis als Pininfarina mag verwachten voldoet de Battista aan alle criteria waaraan een supercar moet voldoen. Bovendien is hij 100% elektrisch.

Fenomenale prestaties

De Battista kondigt een reeks onwaarschijnlijke krachtpasserijen aan. Als we de Italianen mogen geloven zal de wagen niet minder dan 1.900 PK sterk zijn en een koppel hebben van 2.300 Nm. Dit vermogen zorgt ervoor dat de wagen in minder dan 2 seconden naar 100 spurt en in 12 seconden naar 300. Hiermee is de Battista sneller dan een gevechtsvliegtuig. De topsnelheid staat op 350 km/u. De actieradius zou 450 km gaan bedragen al betwijfelen we sterk of je dan veel van die spurtjes zal mogen trekken. Ook naar de oplaadsnelheid werd gekeken. De batterijen kunnen in 40 minuten tot 80% worden opgeladen.

Super exclusief

Zoals wel meer het geval is in het segment van de supercars gaat het om een super exclusieve wagen. Er worden er maar 150 van gebouwd en het prijskaartje voor één exemplaar zal zich rond de 2,2 miljoen euro situeren. Wie een kans wil wagen kan alvast een plaatse reserveren op de site van de constructeur.

Eerste Pininfarina

Pininfarina is natuurlijk gekend als designer van een aantal stijl-iconen onder de wagens zoals onder meer de Alfa Romeo Spider, De Lamborgini Quattroporte en de Ferrari Testarossa maar het bedrijf heeft nooit zelf wagen gemaakt. Met de Battista komt daar nu verandering in. Het is de eerste echte Pininfarina wagen. Waarschijnlijk heeft deze strategische keuze te maken met de overname door het Indiaanse Mahindra-Conglomeraat. Het Italiaanse bedrijf keek immers aan tegen een gigantische schuldenberg en had nood aan een financieel sterke partner om te kunnen overleven.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x