ElektrischFiets

Jump lanceert 500 elektrische deelfietsen in Brussel

Het wordt drummen op de markt van elektrische deelvoertuigen in Brussel. Na Lime en Bird met de deelsteps plaatste Jump vorige week 500 elektrische deelfietsen in onze hoofdstad. Jump is niet zomaar een startup. Een van de hoofdaandeelhouders is Uber en zij zien in de deelfietsen een onderdeel van hun totale mobiliteitsoplossing. Het systeem is hetzelfde als bij de deelsteps. De fietsen staan niet op een vaste standplaats maar kunnen overal binnen Brussel-Stad, Sint-Gillis, Elsene, Etterbeek, Sint-Joost-ten-Noode en Schaarbeek gevonden worden. Het volstaat op de Uber app te kijken om te zien waar er een fiets beschikbaar is. Ook de betalingen lopen via de app en de prijzen zijn helemaal in lijn met de prijzen van de deelsteps. Je betaalt 1 € om een rit te starten en vervolgens 15 cent per minuut. De fietsen halen een maximale snelheid van 25 km/u.

Ook buiten de zone

In tegenstelling tot de deelsteps kan je met je jump-fiets ook buiten de door gps-coördinaten afgebakende zone fietsen. Alleen mag je je fiets daar niet achterlaten. Je kan het gebruik van de fiets daar niet stopzetten en de huurprijs blijft dus gewoon doorlopen. 

Altijd voldoende stroom

Om steeds over een geladen batterij te kunnen beschikken rijden teams van Uber met elektrische bakfietsen door de stad om de batterijen waar nodig te vervangen door een vol exemplaar. De batterijen worden trouwens opgeladen met groene stroom. Dat was een van de voorwaarden om een officiële licentie van de stad Brussel te kunnen krijgen.

Ook deelsteps?

Brussel is de 5de Europese stad waar de elektrische deelfietsen van Jump gelanceerd worden. In de VS heeft Jump in een aantal steden ook deelsteps maar voorlopig lijken er geen plannen om deze ook in Belgische hoofdstad uit te rollen.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x