AutoElektrisch

Volkswagen Groep wil in 2020 500.000 elektrische wagens verkopen.

In 2018 verkocht De Volkswagen groep 25.000 elektrische wagens. Ter vergelijking, Tesla verkocht in hetzelfde jaar 240.000 dergelijke wagens. Volkswagen heeft dus nog wat inhaalwerk te doen. Dat is de autobouwer uit Wolfsburg dan ook van plan. In 2019 wil de Duitse producent 100.000 elektrische wagen verkopen gespreid over al zijn merken (Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda en VW zelf). Dit volstaat echter in het geheel niet om te voldoen aan de Europese eis om de gemiddelde vlootwaarde te laten zakken tot een uitstoot van minder dan 95 g/km. Dus wil men in 2020 reeds aan een half miljoen EV’s komen.

Uiteraard gaat dit niet vanzelf gaan. Over de verschillende merken heen worden tegen 2020 niet minder dan 17 elektrische wagens verwacht. De meeste hiervan gebouwd op het modulaire platform dat Volkswagen heeft uitgewerkt en dat het ter beschikking stelt van de verschillende submerken.

evolutie naar een half miljoen verkochte ev'sEuropa & China

Gezien de stevige boete die het concern mag verwachten indien het niet voldoet aan de Europese eis met betrekking tot de gemiddelde vlootwaarde zal de focus voor de verkoop van deze nieuwe wagens vooral op Europa liggen. De 2de grootse markt wordt China. In de US verwacht men 40.000 wagens te gaan afzetten.

Bron: autofans en insideevs

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x