AutoconceptElektrisch

Met de El-Born springt ook Seat op de elektrische trein

Tot op heden hadden we van Seat geen elektrische personenwagens gezien. Op de het World Mobile Congress in Barcelona werd wel de elektrische tweezitter Minimo voorgesteld maar dat is uiteraard geen volwaardige elektrische wagen. Het was dus slechts een kwestie van tijd eer we van deze Spaanse constructeur een eerste elektrische exemplaar te zien kregen. 

El-Born voorgesteld in geneveHet resultaat, de El-Born, wordt op de autobeurs van Genève als conceptmodel naar voor geschoven. De geruchten gaan volop de ronde dat er tegen 2020 (alweer) een volwaardig productiemodel uit zal voorkomen. De El-Born is, zoals te verwachten valt van een middenklasser binnen de Volkswagen groep, gebouwd op het MEB Platform. De El Born is een hatchback model dat ons achteraan doet denken aan de Opel Ampera. Vooraan lijkt de El-Born behoorlijk op de Tesla model 3. Volgens Seat is de wagen voorzien van een 62 kWh accu wat het te verwachten bereik ergens rond de 420 kilometer plaatst. Optrekken zou hij van 0 naar 100 doen in 7,5 seconden.

De 40.000 euro groep

Officieel zijn er nog geen prijzen maar de specificaties lijken erop te wijzen dat deze wagen zich gaat situeren in het segment net onder de 40.000 euro. Momenteel  vinden we daar de Hyundai Ioniq, de Nissan Leaf en de Kia e-Niro als bekendste vertegenwoordigers zijn. Het gaat echter druk worden in dit segment. Heel wat nieuw aangekondigde modellen willen zich daar situeren en ook de Tesla model 3 en de Polestar 2 willen op termijn qua prijs die richting uit.

Energiezuinige verwarming & koeling

het interieur van de El-BornSeat meldt dat het speciale aandacht heeft besteed aan een energiezuinige verwarming en koeling. Een grote plus als je het ons vraagt. Verwarming op koude dagen en koeling op warme dagen belast de batterij immers heel wat. Dat heeft dan weer een heel negatieve impact op de geschatte actieradius.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x