ElektrischFiets

Zondag 19 mei: Bakfietsfestival Antwerpen

Bakfietsen vormen meer en meer een onderdeel van onze stedelijke mobiliteit. De tijd dat ze vooral geassocieerd werden met geitenwollen sokken en hipsters ligt ondertussen ver achter ons. Bakfietsen, en zeker de elektrisch aangedreven variant, vormen voor meer en meer gezinnen de oplossing om zich vlot en efficiënt door een stad te verplaatsen. Een elektrisch aangedreven bakfiets combineert immers de voordelen van een fiets (wendbaarheid, vlotte doorgang, milieuvriendelijk) met de ruimte die je in een kleine stadswagen vindt. Bovendien zorgt de elektrische aandrijving ervoor dat je, zelf met een volgeladen fiets, vlot door het verkeer kan bewegen. 

Een bakfiets aankopen is voor heel wat gezinnen dan ook een belangrijke stap. Zeker in de steden is dit in vele gevallen een alternatief voor een (tweede) wagen.Dit Bakfietsfestival is dan ook de ideale locatie om alle mogelijke informatie te vinden met betrekking tot dit vervoersmiddel.

Vergelijken en informeren

Het doel van dit festival is vooral om mogelijks geïnteresseerden meer info te verschaffen over de voordelen, nadelen en mogelijkheden van bakfietsen. Waar moet je op letten? Wat zijn je noden? Wat heeft een bakfiets in de stad nodig? De professionals aanwezig op het festival kunnen je met raad en daad bijstaan bij de vele vragen die je hebt. Kortom een ideale locatie om je te informeren voor je tot een aankoop zou overgaan. 

Ook cargobikes

Bakfietsen worden echter niet enkel door gezinnen gebruikt. Heel wat bedrijven gaan ze gaan gebruiken voor stedelijk transport of last-mile sollutions. In dat geval refereert men meestal naar “cargobikes” aangezien de fietsen vooral met het oog op maximale transportcapaciteit worden ontwikkeld. Op het bakfietsfestival krijgen deze cargobikes dan ook speciale aandacht met een special cargobike-happening die start vanaf 16u. Aan deze happening is ook een netwerkevent gekoppeld waar cargo-ondernemers kennis kunnen maken met de mogelijkheden die caro-bikes bieden. Inschrijven voor dit gratis event kan via deze link.

Praktisch

Start: Het event start vanaf 11u

Inkom: Gratis

Locatie: Waagnatie Expo: Brocadero, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen

Parking: Er is fietsparking voorzien, mocht je met de wagen komen dan is er een betaalparking in de buurt.

banner bakfietsfestival in Antwerpen

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x