Volkswagen ID.3 blijkt waanzinnig succes in de voorintekening

Een dag na de voorstelling van hun eerste betaalbare elektrische wagen, de ID.3 blijkt dat de vraag in Europa de stoutste verwachtingen overtreft. Niet minder dan 10.000 betaalden 1.000 Euro om bij de eersten te zijn die deze wagen kunnen bestellen. Volgens de autobouwer is dit een vele hoger aantal dan wat ze zelf verwacht hadden. Het zal hun in ieder geval een flinke booste geven in het vertrouwen om hun ambitieuze doelstellingen waar te maken. 

Minder dan 40.000 €

De Volkswagen ID.3 zou volgens Volkswagen minder dan 40.000 Euro moeten gaan kosten. daarmee zit hij onder de prijs van de Tesla model 3.  Op termijn moet er ook een versie onder de 30.000 euro komen. Qua rijbereik spreekt men van een ragen tussen de 330 en de 550 kilometer. Dit rijbereik hangt vooral af van de versie die je koopt. Op dit moment heeft de Duitse autobouwer aangekondigd dat er zo 6 verschillende types op de markt gaan komen. Welke versie welke prijs gaat krijgen is op dit moment nog helemaal niet bekend maar ik-rij-elektrisch denkt dat het verstandig is om aan te nemen dat de versie onder de 30K  in de richting van de 330 kilometer zal zitten. 

De versie die je krijgt als je nu reeds reserveert zal een aantal speciale features hebben zoals grote velgen en een navigatiesysteem. De versie die je nu bestelt (al spreekt Volkswagen liever over “reserveren”) krijgt een 58 kWh accupakket waarmee je 420 km ver moet komen. Bovendien krijg je 6 jaar gratis onderhoud bij deze wagen.

de ID.3 in actieLevering in 2020

Ook deze ID.3 mogen we gaan verwachten in het voor elektrische wagens iconische jaar 2020. Het lijkt er nog maar eens op dat we ons vanaf dat jaar echt aan een overrompeling van nieuwe elektrische wagens mogen gaan verwachten. Zowat elke constructeur heeft wel één of meerdere modellen in de pipeline die in dat jaar op de markt moeten gaan komen.

Wat krijg je eigenlijk voor die 1.000 Euro

Volkswagen ID.3 blijkt waanzinnig succes in de voorintekeningToch belangrijk om te weten, wat gebeurt er als je die 1.000 Euro “voorschot” betaalt? Het enige wat je hiermee koopt is het recht om een productieplek te reserveren. Als je dus finaal beslist om de wagen aan te kopen en dus een koopovereenkomst tekent dan weet je zeker dat je bij de eersten zal zijn die de wagen ontvangen. Het is zelf zo dat op dat bij het ondertekenen van een aankoopbon, je je 1.000 € gewoon terug gestort krijgt. Het wordt niet aanzien als een reeds betaald voorschot. Indien je beslist om toch geen ID.3 te kopen dan krijg je de aanbetaling ook gewoon binnen de 10 dagen terug op je rekening. Wat niet kan is de reservatie doorverkopen. Ze staat op jouw naam en is niet overdraagbaar.

 

 

 

Volg ons of like ons.
error

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of