AutoElektrisch

Binnen 2 jaar een Tesla zonder stuur

Elon Musk zit nooit verlegen voor een straffe uitspraak. Als we hem mogen geloven zal Tesla binnen de 2 jaar een auto op de markt brengen zonder stuurwiel. 

Autonomy Day

Op 22 april 2019 organiseerde Tesla een autonomy day voor de investeerders. Bij deze gelegenheid werden de verschillende trajecten voorstelde waaraan gewerkt wordt om een volledig zelfrijdende wagen op de markt te brengen. Op dit moment is het reeds de strategie van Tesla om voertuigen naar de klanten te brengen die gebruikt kunnen worden as “gewone” wagens maar die qua hardware klaar zijn om volledig autonoom te gaan rijden. 

Niet alleen

Hoe futuristisch de uitspraken van Musk ook mogen lijken, hij staat zeker niet alleen. Ook GM heeft reeds aangegeven om voor het einde van dit jaar een Bolt op de markt te gaan brengen zonder stuur. 

Robotaxis

Een volledig zelfrijdende wagen is biedt natuurlijk ongekende mogelijkheden. Zo willen verschillende bedrijven als Uber, Tesla en Waymo in de toekomst een vloot van Robotaxis op de weg sturen. Volgens Musk kunnen de bestaande Tesla model 3, mits ze worden geupdate met de nieuwe software, hier reeds voor gebruikt worden. In dat geval zou je het stuur van je Tesla gewoon kunnen verwijderen om zo meer plaats te creëren. Tesla is ervan overtuigd dat in de toekomst de bezitters van hun wagens zullen vragen om de aanpassing te laten uitvoeren. Op termijn denkt men zelf dat mensen gewoon niet meer gaan mogen zelf sturen aangezien ze meer fouten maken dan de wagens zelf.

Bron: Electrec

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x