AutoElektrischToekomst

Aston Martin komt in 2019 met de Rapide E

Aston Martin is vast van plan om een nieuwe reeks elektrische wagen te lanceren en dat onder het Lagonda merk. Om dit in goede banen te leiden heeft Aston Martin Andy Palmer aangetrokken, de vroegere product planner bij de Nissan Leaf.

Om even te voelen hoe war het water is gaat Aston Martin eerst de Rapide E lanceren onder het Aston Martin merk zelf. Bedoeling is om slechts 155 exemplaren van deze wagen te maken. De specificaties zien er in ieder geval al fantastisch uit. Van wat we nu weten is het de bedoeling om te gaan werken met een 65 kWh batterij die een bereik van 360 kilometer zou moeten geven. Er worden 2 elektrische motoren voorzien die op de achteras geplaatst worden en die de wagen moeten voorzien van 601 PK en een koppel van boven de 700 NM. Hiermee zou de bolide aan de 100 km/u moeten geraken in minder dan 4 seconden.

Volgens Palmer is deze Rapide E een kritische maar noodzakelijke stap in het herlanceren van het Lagonda merk dat Aston Martin nu wil gaan positioneren als ’s werelds eerste zere-emissie luxe merk.

Bron: Green Car Reports

 

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x