ElektrischMotorToekomst

Een nieuwe parel in het land der elektrische motoren

Tarform heeft na maanden van geruchten eindelijk zijn elektrische motor voorgesteld. Het moet gezegd de Amerikaanse producent van elektrische motorfietsen heeft voldaan aan de verwachtingen die ze zelf al maanden aan het opstoken waren.

De machine werd ontworpen door de CEO en co-founder Taras Kravtchouk die een indrukwekkende staat van dienst heeft op vlak van industrieel design in de klassieke motor-wereld. Om deze nieuwe, volledig elektrische supermotor te creëren waren echter heel wat nieuwe inzichten en skills noodzakelijk.

Tarform electrical bike

De Tarform motorfietsen worden gebouwd op een modulair platform waardoor personalisatie en customisatie een pak makkelijker worden. Het is ook de bedoeling om bepaalde delen makkelijk te kunnen wisselen of upgraden naargelang van de evoluerende behoeften van de eigenaars. Ook de batterij zal op termijn kunnen worden uitgebreid. De standaard batterij voorzien een range van 145 kilometer in de stad en 80 kilometer op de snelweg. Op 4 uur is de batterij terug vol en na iets minder dan 3 uur zit je aan 80%

Tarform elektrische motorfiets
Launching Tarform Motorcycles

Ook het nodige onderhoud werd volledig gedigitaliseerd. De elektrische motor checkt zichzelf constant en als een onderdeel moet worden vervangen of onderhouden dan wordt de eigenaar automatisch verwittigd via zijn smartphone.

de elektrische supermotor van het Amerikaanse Tarform

Tarfom schat dat de prijs voor een standaard motor rond de 18.000 dollar (15.600 euro) zal liggen en dat de eerste leveringen er komen eind 2019. Begin 2019 zullen er reeds een aantal collector items geleverd worden maar de prijs daarvan is nog niet gekend.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
1
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x