AutoBatterijElektrischlaadpaal

Nieuwe snellader: 10 keer kleiner en 60% efficiënter.

Onderzoekers van de North Carolina State University in de Verenigde Staten hebben een nieuwe snellader ontwikkeld die 10 keer kleiner is dan de bestaande systemen. Bovendien verliest deze lader 60 procent minder energie tijdens het laadproces.

Het team heeft de nieuwe technologie de naam MVFC gegeven (medium voltage fast charger)

De conventionele 50 kW snelladers kunnen tot 1.000 kilo wegen. Om dit gewicht te dragen moeten dergelijke toestellen meestal voorzien worden van een betonnen fundament wat de plaatsing een stuk duurder maakt.

De 50 kW MVFC-lader weegt slecht 100 kilogram en kan makkelijk op een muur of paal worden bevestigd. Dit nieuwe type lader transformeert de AC-stroom direct naar DC stroom en laadt deze onmiddellijk in de wagen. Hierdoor is het systeem veel efficiënter. Volgens Srdjan Srdic, een van de onderzoekers, heeft het systeem een efficiëntie van 93%. Dit wil zeggen dat slechts 7% van de stroom verloren gaat aan warmteproductie tijdens het proces.

Wat de snelheid van het laden betreft, deze blijft dezelfde als bij een klassiek systeem aangezien de output die gegenereerd wordt is afgestemd op de gevraagde 50 kW. De onderzoekers zijn op dit moment op zoek naar bedrijven die hun kunnen helpen om het volledige werkende prototype in de markt te introduceren.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x