AutoElektrischToekomst

Nieuwe tesla roadster komt opnieuw buiten.

Het is al een tijdje geleden dat we nog eens beelden te zien kregen van het werkende prototype van de nieuwe generatie roadster die Tesla in 2020 op de markt wil brengen.

tesla next gen roadstar

De laatste keer dat de wagen gezien werd was op de grote autoshow in Basel (Zwitserland) in september 2018. De wagen die daar te zien was was echter gewoon een design concept en geen volledig werkende wagen. Voor zover geweten heeft tesla slechts één werkend prototype van deze supercar die voor het eerst werd aangekondigd in november 2017.

Het lijkt er op dat, gezien de turbulente tijden die Tesla achter de rug heeft, het project even in de koelkast gezeten heeft. Maar nu lijkt de wagen dus terug. Hij werd opgemerkt op een terrein van Tesla waar normaal wagen gestockeerd worden voor ze geleverd worden.

tesla rodster convertible

Momenteel kan je de roadster, die ongeveer 250.000 dollar gaat kosten, reeds bestellen mits het betalen van een waanzinnig voorschot van 50.000 dollar. Een onwaarschijnlijke hoeveelheid geld om aan een bedrijf te geven waarvan de toekomst toch ietwat onstabiel kan genoemd worden. Aan de andere kant krijg je normaal gezien wel waar voor je geld. Bij de aankondiging van de wagen in november 2019 sprak Musk over de snelste productiewagen in de wereld met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 1,9 seconden en een actieradius van bijna 1.000 kilometer.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x