AutoElektrischveiligheid

Tesla Model 3: Veiligste wagen ooit in de NHTSA test

Tesla heeft aangekondigd dat, bestuurders van een Tesla model 3, de laagste kans ooit hebben om bij een crash gewond te geraken. Ze claimen dit op basis van de testresultaten van het NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), het Amerikaanse agentschap voor verkeersveiligheid. Dit agentschap wordt beschouwd als een referentie in de materie en het doet onder meer crashtest op nieuwe modellen voor deze op de markt komen.

De resultaten zijn behoorlijk spectaculair. Als we kijken naar de top 50 van de veiligste auto’s dan blijkt dat de kans om gewond te geraken bij een crash tussen de 7 & 8% ligt. Drie niet-Tesla wagens scoren onder de 7%. Vervolgens hebben we de Tesla Model X en Model S met een resultaat boven de 6% en de Tesla Model 3 die als enige onder de 6% duikt.

Er zijn een aantal zaken die aan de bron van dit zeer goede resultaat liggen. Een belangrijk punt dat voor veel elektrische auto’s geldt is dat, door het hoge gewicht van de batterijen, het zwaartepunt laag ligt. Maar dat is uiteraard niet de enige reden. Zo hebben de Tesla ingenieurs de nieuwe wagen helemaal van scratch kunnen tekenen waardoor ze reeds in de conceptiefase meer rekening konden houden met veiligheid.

Een tweede reden is het feit dat de elektromotoren veel minder plaats innemen waardoor er meer plaats kwam voor de kreukelzones. Ook werd er een “intelligente” airbag voorzien die de snelheid van opblazen aanpast aan de kracht van de impact.

Meer info: Lees het persbericht van Tesla.

5 1 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x