ElektrischFiets

Elektrische fietsen duurder door Europese importheffingen?

Vorige week publiceerde de commissie een rapport waarin ze duidelijk maakt dat ze na de jaarwisseling van plan is om importheffingen op te leggen aan de Chinese e-bikes. De tarieven zouden gaan variëren van 18,8tot 19,3 procent.

Klacht door EBMA

Aan de grondslag van deze beslissing ligt een klacht van de EBMA. De EBMA is de belangenorganisatie van de Europese fietsfabrikanten. Zij beschuldigden China ervan om hun fietsfabrikanten te ondersteunen met ongeoorloofde staatssteun.

Europees onderzoek

Op basis van de klacht werd door de Europese instanties een onderzoek gestart. In een tussentijdse conclusie deze zomer gaf men reeds aan dat de Chinese import te goedkoop was. Hierdoor veroverden de Chinese fietsen snel marktaandeel op de Europese markt. In 2014 was nog 75% van de markt van elektrische fietsen in handen van Europese fabrikanten tegen midden 2018 was dat nog slechts de helft. Europa spreekt dan ook van dumpingpraktijken.

200 Euro duurder

Uiteraard zijn de Chinese e-bike producenten en de zowat150 Europese importeurs van deze fietsen erg boos op de Europese overheden die zij beschuldigen van protectionisme. Volgens de importeurs zal de impact op een gemiddelde fietsprijs rond de 200 euro liggen.

Bron: NRC

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x