AutoElektrisch

China gaat de markt van elektrische wagens flink opschudden.

Vanaf 2019 gaan in China een aantal regels van kracht die autoproducenten bestraffen als ze niet voldoen aan de strenge milieunormen. Nu al is China de grootse automarkt van de wereld en de leider op vlak van Elektrische auto’s. Zo werden in 2018 voor het eerst meer dan 1 miljoen elektrische wagens verkocht. Niettegenstaande dit onwaarschijnlijke cijfer gaat het toch maar om 3% van het totaalaantal wagen. Er is dus nog onwaarschijnlijk veel groei mogelijk.

hoeveel elektrische auto's zullen er worden verkocht in de toekomst

 

Wat zijn de nieuwe regels

Alle producenten van wagens die meer dan 30.000 exemplaren produceren moeten erop toezien dat minsten 10 procent van deze wagens een zogenaamd “new-energy vehicle” (NEV) is. Vanaf 2020 wordt dat 12%. Onder NEV vallen uiteraard de elektrische wagens maar ook de plug-in-hybride of de wagens met een brandstofcel. Om het complex te maken krijgt niet elke type van deze NEC’s echter dezelfde score. Bij het ene type (het meest milieuvriendelijke) krijg je een bonus bij een minder milieuvriendelijke wagen is dat niet het geval. Als producent heb je er dus alle belang bij om zoveel mogelijk wagens met een hoge score te produceren.

Wat is de impact.

Aangezien China nu reeds de grootste markt is voor elektrische wagens zullen deze zeer zware quota er zonder twijfel voor zorgen dat we de komende maanden en jaren heel wat innovaties mogen verwachten vanuit de Chinese markt. De vraag blijft wel hoe snel we deze in Europa zullen zien aangezien heel wat van de spelers momenteel vooral op de interne markt focussen.

China beter voorbereid.

Nu reeds hebben heel wat Chinese autoproducenten een voorsprong als het gaat om de productie van elektrische voertuigen. De onderstaande grafiek geeft een beeld van het aandeel dat elektrische wagen hebben in de totale productie van een aantal belangrijke autoproducenten.

China gaat de markt van elektrische wagens flink opschudden.

Bron: Bloomberg

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x