AutoElektrisch

Elektrische Saab 9-3: Het lijkt er nu toch van te komen

De geruchten gaan al lang de ronde. NEVS, het bedrijf dat de restanten van het Zweedse Saab heeft gekocht zou van plan zijn om een elektrische wagen te lanceren gebaseerd op het design van de Saab 9-3. Reeds in mei 2017 werden de eerste beelden van de 9-3 EV vrijgegeven. Het concept op zich bleek een instant succes in de Chinese markt. Verschillende Chinese bedrijven tekenden in op de voorverkoop. De eerste leveringen zouden gaan gebeuren in de loop van 2018.

Jammer genoeg werd het na de initiële aankondiging relatief stil rond NEVS. Tot een paar maanden geleden het bedrijf weer boven water kwam met de aankondiging dat het bedrijf een licentie heeft gekregen om elektrische wagens te gaan produceren. Hiermee is het pas het 10de bedrijf in China dat deze licentie ontvangt. Op hetzelfde moment liet NEVS weten dat de productie die oorspronkelijk in juni 2018 wou worden opgestart nu werd verschoven naar het einde van 2018. Bij deze mededeling kregen we ook voor het eerst wat inzicht in de specificaties van de wagen;

  • Batterij: 45 kWh
  • actieradius: 355 kilometer
  • Gewicht: 1.700 kilogram
  • Acceleratie: 0-100 km/u: 5,5 seconden
  • Top speed: 140 km/u

Saab 9-3 EV NevsIn China kan je in deze nieuwe voorverkoop ronde de wagen aanschaffen voor 170.000 Chinese Yuans wat overeenkomt met 21.500 Euro. Uiteraard zijn hier nog geen importtaxen en dergelijke op gerekend.

Evergrande group

het laatste nieuws dat ons doet vermoeden dat het Saab 9-3 verhaal nu wels eens echt van start zou kunnen gaan is het feit dat Evergrande Group een meerderheidsparticipatie (51%) heeft genomen in NEVS waardoor het bedrijf naast het nodige kapitaal ook toegang krijgt tot een andere dochter van Evergrande zijnde Faraday Future. Faraday Future, een Amerikaanse bouwer van elektrische wagens heeft de nodige know-how in huis om NEVS bij te staan bij het produceren, ontwikkelen en leveren van de nieuwe Saab 9-3 modellen.

Het wordt dus nog even wachten maar het ziet er naar uit dat er binnen afzienbare tijd terug Saabs (of worden het NEVS) 9-3 op onze wegen zullen kunnen worden bewonderd.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x