conceptElektrischFiets

Fietsen op zonne energie: De Leaos Solar

De Italiaanse fietsenbouwer Leaos die vooral gekend is voor zijn design elektrische fietsen heeft een fiets voorgesteld die zichzelf, door middel van zonne energie kan opladen. Althans in theorie. Volgens de bouwers kan de fiets in optimale omstandigheden zichzelf voldoende opladen om 15 kilometer mee te rijden. Alweer volgens de ontwikkelaars is dit de gemiddelde afstand die dagelijks met een fiets wordt afgelegd. 

Uiteraard beschikt de fiets ook over een traditionele batterij waardoor hij ook gewoon kan worden ingezet in het verkeer. Op een ingebouwde display krijg je alle gegevens van de fiets alsook de mate waarin de batterij is opgeladen. Daar zie je dus steeds of het tijd is om toch even aan de stekker te gaan hangen. Daarnaast heeft de fiets een uitmuntende uitrusting met onder andere automatische versnellingen van NuVinci een San Marco zadel en riemaandrijving. Op de website van Leaos kan je ook nog een aantal leuke design toebehoren bestellen zoals zadeltassen, sloten en helmen.

de Leaos Solar bikeAls we op zoek gaan naar de fiets op de website van Leaos lijkt het ons dat deze fietsen eerder een design oefening en gimmick zijn. Het merk heeft heel wat oogstrelenden fietsen in het gamma die je allemaal via de webshop kan aankopen maar van de Solar vind je geen gegevens qua prijs en is er ook geen mogelijkheid om een bestelling te doen. Los van dat alles lijkt een dergelijke oefening zeker interessant om te zien op welke manier zonne energie zou kunnen bijdragen aan het verlengen van de actieradius van elektrische fietsen.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x