AutoElektrisch

Kia Niro komt met een actieradius van 485km (Update)

Kia heeft nog wat gegevens vrijgegeven rond de nieuwe Niro EV, die in Europa E-Niro zal gaan heten.  Meest spectaculaire nieuws: Deze nieuwe volledig elektrische SUV haalt volgens de WLTP testen een actieradius van 485 kilometer en dit met een batterij van 64 kWh.

Update 6 december 2018

KIA heeft laten weten dat er een fout gebeurd is in de homologatieprocedure waardoor het opgegeven rijbereik van 485 kilometer met 30 kilometer werd overschat. Bij de Niro met de kleine batterij zou het rijbereik met 24 kilometer dalen. Na het bericht van KIA liet Hyundai weten dat dezelfde fout zich heeft voorgedaan bij de Kona.

De 64 kWh versie is voorzien van een 204 pk sterke elektromotor met een koppel van 395 Nm. Deze krachtbron moet de wagen in 7,8 seconden naar 100 km/u brengen. 

Er komt ook een versie met een 39,2 kWh batterij. Deze zou volgens de WLTP testcyclus 312 kilometer ver komen en heeft een motor van 136 pk die eveneens een koppel van 395 Nm produceert.

De E-Niro wordt voorgesteld op het autosalon van Parijs en de verkoop zou reeds eind 2018 starten. Officiële prijzen zijn nog niet gekend.

een elektrische KIA Niro

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x