AutoElektrisch

Tesla nu meer waard dan Daimler.

Nu Musk de productieproblemen bij Tesla onder controle lijkt te hebben en Tesla voor het eerst een kwartaal winst heeft gemaakt lijken de beleggers hun vertrouwen in het Tesla aandeel terug te vinden.

Vorige maand reeds werd Tesla meer waard dan BMW en deze maand ging Daimler (Mercedes-Benz) voor de bijl. Op vlak van marktkapitalisatie is Tesla nu een van de meest waardevolle automerken van de wereld.

Het is echter moeilijk om zomaar te vergelijken met een klassieke autobouwer aangezien Tesla ook steeds groeiende inkomsten haalt uit zijn energie-poot. Het grootste deel van de inkomsten komt echter nog steeds van de wagens.

Ook in de vrachtwagens begint Tesla inkomsten te ontwikkelen waardoor de vergelijking met Daimler die een belangrijke vrachtwagendivisie heeft gedeeltelijk opgaat. Op 4 december was, bij het sluiten van de markt de totale waarde van Tesla net iets hoger dan die van Daimler. Het dient gezegd te worden dat deze evolutie niet enkel toe te wijzen is aan de sterke beursprestatie van Tesla maar ook aan de nu reeds bijna een jaar aanhoudende daling bij Daimler.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x