AutoElektrisch

Tesla haalt vooropgestelde productie

Voor het eerst is Tesla er in geslaagd om de vooropgestelde doelen qua productie te halen. In het derde kwartaal van 2018 werden 80.142 voertuigen geproduceerd waaronder 53.239 model 3 wagens. Ten opzichte van kwartaal 2 is dit een stijging van ongeveer 50% en ook kwartaal 2 was reeds een opsteker voor Tesla. Het halen van de productie doelstellingen is zeker een opsteker voor de veelgeplaagde Elon Musk.

Elon Musk, topman van Tesla

Niettegenstaande het behalen van deze productiedoelstellingen daalde het aandeel van Tesla verder op de beurs. Beleggers vragen zich immers af of bij deze sterke toename van de productie ook de kwaliteit zal kunnen worden behouden en of Tesla in staat zal zijn om een dergelijke hoeveelheid voertuigen te distribueren. Elon Musk had het in het verleden reeds over een “logistieke nachtmerrie”

Ook de toenemende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en de rest van de wereld kan maakt de beleggers ongerust. Om dit te counteren heeft het bedrijf aangekondigd dat het de constructie van zijn fabriek in Shanghai gaat versnellen om zo aan een aantal importheffingen te kunnen ontsnappen.

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x