AutoconceptElektrischToekomst

Audi e-tron GT vanaf 2021 leverbaar.

Het wordt moeilijk kiezen voor wie zich in de komende jaren een luxe elektrische wagen wil aanschaffen. Op de SUV-markt zijn er al een aantal modellen leverbaar en bestelbaar zoals de Jaguar i-Pace maar ook op de markt van de ruime coupé’s staat ons heel wat moois te wachten.

 

Bestelbaar vanaf 2020

Eerste in de lijn wordt de knappe Audi e-tron GT. De wagen werd als conceptcar voorgesteld op het salon van Los Angeles en belooft zowel met zijn uiterlijk als met zijn prestaties heel wat mensen te laten watertanden.

Audi’s elektro offensief

Dat het Audi menens is met de shift naar elektrisch is al een tijdje duidelijk. Deze GT past dan ook volledig in deze strategie. Audi is immers van plan om tegen 2025 niet minder dan 12 volledig elektrische wagen op de markt te hebben.

Specificaties

De nieuwe elektrische Audi zal met een lengte van 4,96 meter en een breedte van 1,38 meter ruimte bieden aan vier volwassen personen. Daarnaast heb je 550 liter opbergruimte verdeeld over de koffer vooraan (100 L) en de koffer achteraan (450 L)

De Audi e-tron GT werd ontwikkeld in samenwerking met Porsche die heel wat van de Taycan technologie introduceerde. Zo vind je een elektromotor per as die samen 434 kW of 590 pk produceren.

Spectaculaire sprint

590 pk dat lever natuurlijk een straffe sprint op. De e-tron GT zou naar verluid in 3,5 seconden naar 100 sprinten en in een goede 12 seconden naar 200. De topsnelheid werd begrensd op 240 km/u

400 km rijbereik

In de wagen vinden we een batterij van 90kWh die moet zorgen voor een rijbereik van 400 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Om de wagen op te laden kunnen de geduldige mensen werken met een gewone stekker maar je kan ook opteren voor een draadloos snellaadsysteem van Audi van 11kW. In at geval moet je wel even vooraf checken of je elektriciteitsinstallatie dit gaat aankunnen. Finaal gaat de Audi ook beschikken over hetzelfde laadsysteem als de Porsche Taycan waarbij je aan specifieke laadpalen kan herladen aan 800 volt. Met dat systeem laad je je wagen in 20 minuten voor 80% op wat een rijbereik geeft van 320 kilometer?

Prijs

Over de prijs is op dit moment jammer genoeg nog niets geweten.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x