ElektrischMotor

Meer premies voor elektrische bromfietsen en motoren

In de marge van het Autosalon heeft kersverse minister van Energie Lydia Peeters meegedeeld dat er in Vlaanderen tussen April 2018 en eind 2018 555 premies werden toegekend voor elektrische motoren en bromfietsen. Voor zero-emissie-voertuigen waren het in dezelfde periode 415 premies. De premie voor motoren en bromfietsen werd pas in april 2018 gelanceerd en de minister vindt dat het aantal aangevraagde premies erop wijst dat deze premie een belangrijke stimulans vormt voor het aankopen van een milieuvriendelijke motor. De subsidie de je mag verwachten bedraag 25% van je aankoopprijs met een maximum van 1.500 Euro voor motoren en 750 Euro voor bromfietsen. Een duidelijk rekenvoorbeeld vind je op onze subsidiepagina.

Druppel op een hete plaat

De minister mag dan wel optimistisch zijn over dit aantal, als je weet dat er in ons land bijna 500.000 motoren rondrijden dan kan dit aantal zelf nog niet als een druppel op een hete plaat worden beschouwd. Daarnaast valt het op dat er slechts sprake is van 415 premies voor zero-emissie-wagens terwijl er volgens de cijfers van statbel in 2018 2.692 dergelijke voertuigen werden ingeschreven. Dat geldt natuurlijk voor heel België maar dan nog lijkt 415 wel erg laag. 

Onbekend is onbemind

Het lijkt ons duidelijk dat de elektrische motor en bromfiets nog veel te weinig bekendheid geniet bij het grote publiek. En dat terwijl we bij deze categorie echt wel van een substitutieproduct kunnen spreken. elektrische bromfietsen zijn niet echt duurder dan de klassieke modellen en ook op het vlak van actieradius zijn er minder problemen dan bij Auto’s. De meeste bromfietsen kunnen 60 tot 100 kilometer aan, ruim voldoende voor wat er normaal wordt verwacht van een dergelijke voertuig. Tenslotte zijn ze ook makkelijk op te laden. Je hebt dus geen complexe laadinfrastructuur nodig.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x