AutoElektrisch

Groepsaankoop elektrische wagens kent groot succes

Na minder dan een week hebben 1.926 Vlamingen ingetekend voor de groepsaankoop van elektrische wagens die de Vlaamse minister van Energie Lydia Peeters organiseert in samenwerking met platform Bobex.

4 mogelijkheden

Deze groepsaankoop past in een reeks maatregelen die de Vlaamse overheid wil nemen om het aandeel zero-emissie tegen 2020 op 7,5% Te krijgen. Samen met een platform dat gespecialiseerd is in het organiseren van dergelijke aankopen werden 4 wagens geselecteerd, De Nissan Leaf, Hyundai Kona, Peugeot ION en de Renault Zoe.  Bobex laat ondertussen weten dat het succes de verwachtingen ruimschoots overtreft. Analyse van de intekenaars toont aan dat mannelijke 55-plussers uit de stadsrand van Gent en Antwerpen met 44% sterk vertegenwoordigd zijn. In heel wat gevallen lijkt de elektrische wagen te gaan dienen als vervanging voor een 2de dieselwagen die al in het gezin aanwezig is. De meeste intekenaars geven aan dat ze minder dan 50 kilometer per dag zullen rijden met de wagen.

Vlaamse ombudsman kritisch

Minder enthousiast is de Vlaamse ombudsman. Die geeft aan dat dergelijke groepsaankopen in veel gevallen leiden tot heel wat klachten. Ook in dit geval waren er al reacties van mensen die individueel een betere deal krijgen. Bovendien is het volgens de ombudsman niet duidelijk genoeg dat de zero-emissiepremie enkel van toepassing is als het om een particuliere aankoop gaat.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x