ElektrischFiets

Een nieuw beroep: Stepjager

De razende populaire lime steps brengen niet alleen een nieuwe vorm van mobiliteit naar ons land, ze creëren ook een nieuw beroep. De Stepjager.

Hoe werkt Lime

Eerst een beetje achtergrondinformatie. Lime is een systeem van deelsteps die gesteund wordt door Uber. Concreet werkt het als volgt. ’s Morgens vanaf 7 uur kan je verspreid over de stad opgeladen steps vinden. Met de app op je smartphone ga je de step deblokkeren en kan je ermee binnen een bepaalde zone rondrijden. Als je buiten die zone komt valt de step vanzelf stil. Je betaalt 1 € per gestarte beurt en 15 cent per minuut. Je mag de step achterlaten waar je maar wel, zolang het binnen de goedgekeurde zone is. Vanaf 22u worden de steps opgehaald om opnieuw opgeladen te worden.

Enorm succes

Lime kende vanaf de start een enorm succes. In eerste instantie werden er 500 steps in Brussel geplaatst (november 2018) een maand later zat men al aan 35.000 gebruikers en 100.000 ritten. Op dat moment werd het aantal steps opgetrokken naar 1.000 en ondertussen zitten we al aan 1.200. Je kan er in het Brusselse straatbeeld dan ook niet naast kijken. In die mate zelf dat steeds meer bewoners beginnen klagen over de steps die overal in de weg staan. Ook bij Ik-rij-elektrisch.be kregen we al een paar reacties van iets minder tevreden Brusselaars. Lime heeft wel zelf al aangegeven dat deze stijgende ontevredenheid hun niet is ontgaan en ze hebben 2 mensen in dienst genomen om slecht geplaatste steps te gaan verplaatsen.

De Stepjager

Heeft u zich al afgevraagd hoe al die steps worden opgehaald en opgeladen? Wel hiervoor doet Lime beroep op mensen die graag een centje willen bijverdienen. Zo zijn er natuurlijk wel wat waardoor er vanaf 22u een echte jacht op steps ontstaat. Lime betaalt immers per Step die je meeneemt, thuis stalt en oplaadt en vervolgens om 7u terug op straat zet. Vanaf 22u ontstaat er dan ook een echte race tegen de klok. Hoe meer steps je kan verzamelen hoe dikker de rekening aantikt. De prijs die je krijgt voor een step varieert en is consulteerbaar in een app. Het aantal steps dat moet worden opgeladen en de afstand tot het centrum zijn bijvoorbeeld criteria die meespelen. Globaal kan je spreken van een vergoeding van 4 à 5 Euro per opgelade en teruggeplaatste step. 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x