ElektrischFiets

Lime kent blitzstart in Brussel

Begin november lanceerde Lime, de deelstepdienst van Uber, zich in Brussel en Antwerpen. In Brussel werden 500 steps geplaatst om te zien hoe het publiek zou gaan reageren? Het werd blijkbaar een instant succes. Net iets meer dan een maand later zijn er al 100.000 ritjes gemaakt met een limestep. Het bedrijf heeft het aantal beschikbare steps in Brussel ondertussen ook al opgetrokken naar 1.000 stuks. Bovendien blijkt ook dat heel wat verschillende mensen op die korte tijd hun weg naar Lime hebben gevonden. De 100.000 ritten werden uitgevoerd door 35.000 verschillende gebruikers. Hiermee is Brussel op heel korte termijn een van de belangrijkste steden in Europa geworden voor Lime.

Simpel concept

Het gebruik van Lime is dan ook heel erg simpel. Je download de app en kijkt of er in je buurt een step te vinden is. Is dat het geval dan kan je de step gebruiken binnen de virtueel afgebakende zone die Lime heeft ingesteld. (deze zonde zie je op de app en buiten de zone stopt de step met werken) Je betaalt € 1 per gebruik en daar komt vervolgens 15 cent per minuut bovenop. Binnen de vooropgestelde zone laat je de step achter waar je maar wil. om 22 uur worden de steps overal opgehaald om op te laden en vanaf 7u00 worden ze opnieuw verspreid in de stad.

Veiligheid

Brussel staat jammer genoeg nog steeds bekend als een stad waar de auto koning is. Het verkeer is er chaotisch en autobestuurders zijn absoluut niet gewoon om ook rekening te houden met andere weggebruikers. Niettegenstaande dat heeft Lime op dit moment, nar eigen zeggen, nog geen weet van incidenten. Lime zelf zegt dat ze hun gebruikers zoveel mogelijk sensibiliseren om hun steps veilig te gebruiken.

lees ook: Lime plaatst 500 elektrische deelsteps in Brussel & Regels voor deelsteps dringen zich op.

 

Afbeeldingsresultaat voor lime brussel

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x