AutoElektrisch

Aston Martin maakt oldtimers elektrisch.

Wagens met een klassieke verbrandingsmotor dreigen in de toekomst geband te gaan worden op steeds meer plaatsen. Nu reeds zien we dat heel wat steden hun centra afsluiten voor dieselwagens of wagens die bepaalde emissienormen niet halen.

Het is duidelijk dat dit een bedreiging vormt voor heel wat oldtimer eigenaars. Deze wagens zijn immers nooit ontworpen om in enige mate milieuvriendelijk te zijn.

Daarom wil Astom Martin, altans volgens Paul Spires, de president van het bedrijf, een programma ontwikkelen waarbij ze het plezier op lange termijn van hun wagen bezitters willen gaan garanderen.

Concreet zou dit erin bestaan dat de classic cars door een soort refurbishing gaan waarbij de motor vervangen wordt door een elektrisch exemplaar en er tezelfdertijd batterijen in de wagen worden geplaatst. Het doel is om de wagen om te vormen met zo weinig mogelijk impact op het uitzicht van de wagen. In het interieur zou, op een klein scherm waarmee je het systeem kan monitoren, niet gewijzigd worden.

Aston Martin maakt oldtimers elektrisch.

Gebasseerd op de Rapide E

Aston Martin moet voor deze oefening niet helemaal vanaf nul beginnen. Men gaat ervan uit dat het merk een soort modules gaat maken die gebaseerd zijn op de technologie die voor de Rapide E ontwikkeld wordt en die gewoon in de wagen zou kunnen worden geschoven.

Vanaf 2019

Het Britse merk plant om te starten van eind 2019 en zou in eerste instantie de 1970 DB mkII aanpakken. Andere modellen zouden later volgen.

Bron: thevintagenews.com

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x