ElektrischFiets

Geel ontwikkelt fiets-oplaadpunt label

Elektrische fietsen verschijnen steeds meer in het straatbeeld en worden voor allerlei verschillende zaken gebruikt. Bij een aantal mensen gaat het om een alternatief vervoersmiddel voor het woon-werk verkeer maar bij een grote groep is het vooral een ideale vorm van ontspannen.

Heel wat mensen gebruiken de elektrische fiets om hun actieradius bij toeristische uitstappen te gaan verruimen. Net hierop wil de stad Geel gaan inspelen met het nieuwe fiets-oplaadpunt label.

Concreet komt het erop neer dat de stad alle horecazaken heeft opgelijst waar je je fiets kan opladen. Een simpel stopcontact kan al volstaan. Het is in ieder geval niet nodig om speciale laadpaal te gaan voorzien. Ook op het vlak van kosten is er geen issue. Een fiets opladen kost immer niet veel meer dan 10 eurocent.

De stad heeft speciaal voor deze zaken een sticker met label ontwikkeld zodat elektrische fietsers kunnen zien dat ze er welkom zijn om hun fiets op te laden.

Een zinvol initiatief als je het ons vraagt. Alleen valt het te hopen dat er een soort overkoepelend label komt en dat je niet voor elke stad een aparte lijst moet gaan raadplegen. In dat kader verwijzen we graag naar de site oplaadpunten.org waar je nu al een overzicht krijgt waar je je fiets of auto) in heel Vlaanderen kan opladen.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x