AutoElektrisch

7.500 Euro voor een elektrische auto

Het klinkt onwaarschijnlijk maar toch is dat wat Great Wall Motor’s uit China claimt te gaan doen met het nieuwe model de ORA R1. 

Booming business

indeling van de ORA R1In het Verre Oosten zijn elektrische wagens nog veel meer dan in Europa booming business. In november alleen werden in China 140.000 elektrische wagen verkocht. Dit is 6% van de totale wagenverkoop en 90% hiervan wordt geproduceerd door lokale autoproducenten waar we in de meeste gevallen in Europa nog niet van hebben gehoord. 

Zoals reeds vermeld op ik-rij-elektrische.be heeft China een aantal heel strenge quota regels ingevoerd die vanaf 2019 de ontwikkeling en productie van elektrische wagens een sterke boost zouden moeten geven. Ook Great Wall wil op deze trend inspelen en het ontwikkelde hiervoor de ORA R1. De wagen wordt op de Chinese markt aangeboden voor een prijs die, na aftrek van de fiscale premies rond de € 7.500 strand.

De ORA R1 geeft plaats aan 4 personen en werd uitgerust met een motor van 35 kW. De batterij heeft een capaciteit van 33 kWh en volgens ORA zou de wagen een actieradius hebben van 300 kilometer. In de werkelijkheid lijkt ergens rond de 200 ons op basis van deze gegevens meer aannemelijk. Dat Great Wall veel vertrouwen heeft in deze nieuwe wagen kan je afleiden van het feit dat ze 3 jaar (of 120.000 kilometer) volledige garantie geven en 150.000 kilometer op de componenten.

Enkel voor de Chinese markt

Voor we massaal gaan bestellen, de wagen is in principe enkel voor de Chinese markt voorzien. De kans is ook erg groot dat de prijs waarover hier sprake is niet kan worden gehaald als de R1 moet worden aangepast aan alle Europese vereisten en standaarden.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x