AutoBatterijElektrisch

50% meer rijbereik voor Nissan Leaf 3

De CES, de befaamde technologiebeurs in Las Vegas begint meer en meer ook een locatie te worden waar auto en motorenproducenten hun elektrische paradepaardjes willen tonen. Zo was er reeds het nieuws dat Harley Davidson er zijn eerste elektrische motor aan het technologie publiek toont. Ook Nissan heeft nieuws op de CES. Het kondigt er de Nissan Leaf 3.Zero aan. Het gaat in principe om een beperkte aanpassing van de wagen die zich vooral in het infotainment pakket bevindt. Nissan maakt echter van de beurs ook gebruik om een speciale versie van de Leaf voor te stellen. De Leaf 3.Zero e+. 

62 kWh Batterij

In de e+ vinden we een nieuwe batterij die 50% krachtiger is dan de huidige batterij en toch maar 5 mm groter zou zijn dan de voorganger. bovendien krijgt de auto een krachtiger motor van 160 kW tegenover de 110 van het huidige model. Door de krachtigere batterij zou de wagen een rijbereik krijgen van 385 kilometer waardoor hij de concurrentie beter aankan met de Kona, Tesla model 3 en Kia e-Niro.

slechts 5.000 exemplaren.

Wie in Europa zo een e+ versie wil kopen zal snel moten zijn. Naar verluid zijn er slechts 5.000 exemplaren voorzien voor de Europese markt.  Naar verluidt zou de e+ 45.500 Euro gaan kosten wat een pak meer is dan de €36.500 van de 40 kWh versie.

5 1 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x