ElektrischFiets

Teveel elektrische fietsen van slechte kwaliteit

Volgen het nationaal syndicaat voor zelfstandigen (NSZ) worden er in ons land veel te veel elektrische fietsen van ondermaatse kwaliteit verkocht. Deze goedkope fietsen zijn gevaarlijk voor de consument en bezorgen de fietsenmakers onoplosbare problemen.

Online en supermarkten

Elektrische fietsen zijn erg populair. Je kan ze de laatste jaren dan ook niet alleen meer bij de fietsenhandelaar kopen maar ook online en in supermarkten. Jammer genoeg leveren deze fietsen in heel wat gevallen problemen op. Niet alleen blijken de batterijen van slechtere kwaliteit in veel gevallen is ook de motor en het gebruikte materiaal inferieur. Uiteraard heeft dit een invloed op de kostprijs en kan je deze fietsen een pak goedkoper kopen maar als je op het einde van de rit de optelsom maakt ben je zelden beter af. En dan hebben we het nog niet over de veiligheidsrisico’s.

Ook Test-Aankoop wil geen goedkope fietsen meer testen

Test-Aankoop liet ook al weten geen goedkope elektrische fietsen meer te willen testen. Een aantal jaren geleden deden ze dit wil maar toen is gebleken dat de kwaliteit dermate slecht was dat ze de consument onmogelijk een dergelijke fiets kunnen aanraden.

NSZ wil duidelijke normering

Het NSZ wil dat de overheid nieuwe en beter kwaliteitsnormen afdwingt voor elektrische fietsen. Enkel op die manier zullen fietsenhandelaars in de toekomst nog de nodige herstellingen kunnen uitvoeren. Nu is het soms heel moeilijk of zelf onmogelijk om aan de nodige wisselstukken te geraken voor de goedkopere exemplaren.

Enkel fietsen van bij professionals

Ik-rij-elektrisch roept al lang op om enkel fietsen van bij professionals te kopen. Op de overzichtslijst op deze site vind je dan ook enkel merken die werken via een dealernetwerk. Wij roepen gebruikers ook op om hun ervaringen te delen door reviews te schrijven over de elektrische fiets die ze hebben.

Bron: VRT.be

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x