AutoElektrisch

Thunder Power redt Caterpillar site

Thunder Power. Het is een naam die rechtstreeks uit een Marvel Comic zou kunnen komen maar dat is het niet. Thunder Power is een Chinese producent van elektrische auto’s.

350 arbeidsplaatsen

Het bedrijf heeft gisteren (19 oktober) officieel aangekondigd dat het vanaf 2020 kleine elektrische stadswagen gaat produceren in de voormalige Caterpillar-fabriek in Charleroi. In eerste instantie zou het gaan om zo een 350 jobs. De Waalse overheid geeft aan dat dit op termijn zou kunnen oplopen naar 4.000.

Enige voorzichtigheid is echter op zijn plaats. Thunder Power heeft op dit moment nog geen enkele auto verkocht en in het verleden heeft is het bedrijf niet altijd van zijn woord gebleken. Zo werd de fabriek die nu aan de Waalse overheid werd toegezegd in het verleden al eens beloofd aan Catalonië in Spanje.

Bedenkelijke constructie

Oorspronkelijk had de Waalse overheid geëist dat de Chinezen een Belgische vennootschap zouden oprichten waarin de  50 miljoen Euro subsidie die de Walen voorzien zou worden gestort. Voor Thunder Power was dit echter geen optie. Zij eisten dat de Waalse subsidie gestort zou worden via de Maagdeneilanden, een belastingparadijs met een bedenkelijke reputatie.

Binnen twee jaar zo alvast moeten blijken of de Waalse overheid de juiste keuze heeft gemaakt en of er in Charleroi effectief kleine Chinese elektrische stadswagens van de band rollen.

Bron: De Tijd

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x