AutoBatterijElektrisch

Vanaf 2019 rij je 60 kilometer verder met een BMW i3

Het werd al een tijdje gefluisterd in de wandelgangen maar nu bevestigde BMW het nieuws ook officieel. De BMW i3 krijgt in 2019 een batterij-upgrade waardoor de hatchback, die in 2013 op de markt kwam een actieradius krijgt van 260 kilometer (WLTP test) tegenover de 200 die de wagen nu haalde. Sinds 2014 is de i3 de best verkochte elektrische auto op de markt. Logisch dus dat BMW blijft sleutelen aan dit succesverhaal.

BMW haalt de 60 extra kilometer uit een batterij van dezelfde grootte. Er werd vooral aan het design van de batterij gewerkt. Het gewicht en de prestaties wijzigen volgens BMW niet. In de nieuwe versie die vanaf begin 2019 beschikbaar zal zijn krijg je de beschikking over een batterij van 42,2 kWh tegenover 33,2 kWh nu.

De nieuwe upgrade heeft ook wat impact op het uitzicht van de wagen. Zo komen er een aantal nieuwe kleuren ter beschikking voor het interieur en de carrosserie en kan je opteren voor koplampen met matrix LED technologie die zich aanpassen aan het tegenliggende verkeer.

Bron: futurecar 

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x