AutoElektrischToekomst

Vanaf 2025 alleen maar elektrische Jaguars

Jaguar gaat voor een ware elektrische revolutie. Vanaf 2025 zal het van oorsprong Britse automerk enkel nog maar elektrische wagen produceren. Ook bij het zustermerk Land Rover komen een aantal elektrische modellen waarvan de eerste in 2024 op de baan te zien zou moeten zijn. 

Het nieuws werd door Thierry Bolloré, topman van het de beide merken zopas bekend gemaakt tijdens een online persconferentie. En de groen ambities gaan verder. Tegen 2039 moet de productie van de wagens volledig CO2-neutraal gebeuren. Ook waterstofaandrijving komt in het kader van deze groen ambitie in beeld. 

Koken kost geld

Momenteel heeft de dochter van het Indiaanse Tata nog maar één volledig elektrisch model. De Jaguar I-pace. Om deze ambitieuze omwenteling in vier jaar mogelijk te maken zal dan ook een serieus ontwikkelingsbudget nodig zijn. Er is dan ook 2,5 miljard euro per jaar voorzien om deze doelstellingen waar te maken.

Elektrische Jaguar XJ geannuleerd

Dat deze stap op deze korte tijd niet zo evident gaat zijn bewijst de geannuleerde elektrische Jaguar XJ. Deze elektrische limousine had de 2de volledig elektrische wagen van het merk moeten zijn maar het project werd stopgezet in een ver gevorderde fase. De speculatie is hier dat men voor alle toekomstige modellen wil gaan werken met één platform voor hun elektrische wagens. In het geval van de Britten zou er gewerkt worden met de Electric Modular Architecture (EMA).

5 1 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x