AutoElektrischToekomst

Vanaf 2030 enkel nog elektrische Ford personenwagens

De Ford topman voor Europa, Stuart Rowley kondigde deze week een ambitieus elektrificatieprogramma van het Amerikaanse automerk. Tegen 2030 wil Ford enkel nog elektrische wagens verkopen. Om deze ambitie te halen is het de bedoeling om reeds van 2026 enkel nog elektrische of plug-in hybride modellen te verkopen.

Van een merk dat met de Mustang Mach-E voorlopig slechts 1 volledig elektrisch model heeft kan op zijn minst gezegd worden dat dit zeer ambitieus is.

Samenwerking met Volkswagen

Vanaf 2030 enkel nog elektrische Ford personenwagensOm deze ambitie te realiseren voorziet Ford naast een pak geld ook een samenwerking met Volkswagen waarvan het het elektrische platform gaat gebruiken. Met het oog op de productie wordt alvast 1 miljard dollar geïnvesteerd in de Ford-fabriek in Keulen. Dit wordt de eerste Ford-fabriek in Europa waar enkel elektrische wagens van de band zullen rollen.

Uiteraard is dit niet de enige investering die Ford voorziet. Wereldwijd voorzien ze 22 miljard dollar in de transformatie naar elektrische wagen. Ford is, na Jaguar, het tweede merk op één week tijd dat de duidelijke ambitie uitspreekt om volledig elektrisch te gaan.

Niet voor bestelwagens

Het plan om tegen 2030 volledig elektrisch te gaan beperkt zich voorlopig tot de personenwagen. Ford gaat ervan uit dat er tegen dat jaar nog steeds klassieke bestelwagens zullen worden verkocht. Toch gaat Ford ervan uit dat ook in die markt reeds 2/3 van de verkocht wagens elektrisch of plug-in hybride zullen zijn.

5 1 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x