AutoElektrisch

Wereldwijde verkoop elektrische wagens daalt.

Terwijl het er op de Belgische wegen op lijkt dat het aantal elektrische wagens week na week stijgt blijkt, op wereldschaal het aantal verkochte elektrische auto’s, voor het eerst te zijn gedaald.

Dit blijkt ten minste uit een onderzoek van Sanford C. Bernstein. Volgens de onderzoekers zakte de wereldwijde verkoop van elektrische wagens in augustus 2019 naar 128.000 exemplaren. Een daling van 14%. Hiermee is de eerste daling in de verkoop van elektrische wagens een feit.

Vooral China

De daling is vooral toe te schrijven aan de sterke afname van de verkoop in de Chinese markt. Deze markt is ondertussen de grootste automarkt ter wereld en heeft te lijden onder de slechter wordende economie en de handelsoorlog met de VS. Bovendien heeft de Chinese overheid de subsidies voor elektrische wagens met 50% teruggeschroefd voor e-wagens met een bereik van 400 kilometer of meer. Voor wagens met een kleinere actieradius verdwijnen de subsidies helemaal.

Toch optimisme.

Niettegenstaande de tegenvallende maand augustus verwachten de onderzoekers dit jaar wel een wereldwijde groei in de verkoop van elektrische wagens. Voor het volledige jaar rekenen de analisten op een verkoop van 2,4 tot 2,9 miljoen elektrische wagen wat een groei van 23 tot 48 procent zou betekenen. Ook op lange termijn ziet Sanford C. Bernstein de verkoop van elektrische wagens verder stijgen.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x