ElektrischFiets

33.186 fietsen gestolen in België

In 2017 werd in ons land 33.186 keer een aangifte gedaan van een fietsdiefstal. Uiteraard reflecteert dit niet het reële cijfer van het aantal fietsdiefstallen. De mobiliteitsorganisatie Touring gaat ervan uit dat slecht 35 procent van de effectieve diefstallen wordt aangegeven. Het correcte cijfer ligt dus ergens tussen de 100.000 en de 150.000 fietsen.

Het aantal aangegeven fietsdiefstallen is ongeveer gelijk gebleven met 2016 maar door de steeds stijgende populariteit van de elektrische fietsen is het door de verzekering uitgekeerde bedrag gestegen naar 154 miljoen Euro.

Touring vraagt dan ook met aandrang aan de overheid om fietsendiefstal meer prioriteit te geven. Het is ook onbegrijpelijk, zeker van de stedelijke overheden, dat ze zwaar willen inzetten op veilig fietsverkeer in hun stad maar het quasi onmogelijk maken voor hun burgers om te investeren in degelijke en veilige fietsen daar het diefstal risico in ongeveer elke stad veel te hoog is.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
e-driver
5 Jaren ago

onwaarschijnlijk dat de overheid dit jaar na jaar laat gebeuren. Een goed uitgeruste en veilige fiets kost al snel meer dan 500 Euro. Voor een elektrische kijk je naar € 1.500 en meer. Als je die in Gent een paar uur buiten laat staan (zelf met een goed slot) is de kans groot dat je op zoek mag naar een nieuwe fiets. Dit zijn toch geen kruimeldiefstallen?

1
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x