ElektrischMotorToekomst

BMW Vision DC Roadster electric concept, een elektrisch monster

BMW heeft aangekondigd tegen 2023 25 elektrische modellen te hebben gespreid over hun verschillende producten. Ook motoren horen daar uiteraard bij. De Vision DC Roadster, een elektrische naked bike, past volledig in dit concept.

DC RoadsterBMW zou BMW niet zijn mocht men naast fantastische prestaties niet ook gekeken hebben naar de design. Het is dan ook niet zo dat men bij BMW van een leeg blad is begonnen. Men heeft er duidelijk naar gestreefd om elementen uit het traditionele BMW-design terug te laten komen in deze elektrische motor. Bij elektrische voertuigen is het zo dat de batterijen een veel grotere plaats moeten krijgen en de motoren met veel minder genoegen nemen. Veel van de plaats die vroeger werd ingenomen door de motor wordt nu ingevuld door batterijen maar op zo een manier dat ze ons doen herinneren aan de klassieke vormen.

Dit blijft uiteraard een concept oefening. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat we deze motor in de nabije toekomst op de weg zien rijden. Los daarvan zijn er ongetwijfeld heel wat onderdelen van de machine, zoals de motor, die we binnenkort in productiemachines mogen verwachten.

De strijd voor marktdominantie

BMW verwacht dat de verkoop van elektrische voertuigen in het algemeen tegen 2021 zal zijn verdubbeld. Ze willen dan ook volop inzetten op deze technologische ontwikkeling en zijn vastberaden om net zoals in de traditionele motormarkt een dominante speler te worden. Ze zijn uiteraard niet alleen met die droom. Ook Harley-Davidson en andere merken hebben reeds belangrijke stappen gezet om die markt in te nemen.

BMW Vision DC Roadster electric concept, een elektrisch monsterBMW houdt het echter niet enkel bij het ontwikkelen van mooie concept oefeningen. Op het vlak van motoren zetten zij ook volop in op de self-driving-technologie en het digitaal ecosysteem waarbinnen zij al hun voertuigen willen connecteren met elkaar. Op die manier moet de veiligheid van de gebruikers van BMW producten en van weggebruikers in et algemeen nog verder verbeteren.

 

 

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x