ElektrischFietsMotor

Bosch middenmotoren krijgen power-update

De meest recente generatie van Bosch motoren krijgt via een software update zomaar even 10 Nm extra koppel ingelepeld. Met 75 Nm koppel deden deze motoren het al redelijk goed maar toch vond Bosch na 1 jaar testen dat de tijd rijp was om nog wat extra paarden in hun motor te stoppen. 

Model 2020

Deze boost komt er voor alle Bosch’s motoren uit het gamma: Cargo Line, Cargo Line Speed, Performance Line Speed en Performance Line CX. Het moeten wel motoren zijn van het model 2020 of later.

Voorzien van bij de start.

Bosch middenmotoren krijgen power-updateDeze extra power was al voorzien van bij de initiële ontwikkeling van de motor. Alle componenten zijn hierop voorzien. Toch wou de Duitse motorenfabrikant liefst eerst nog een jaartje uitgebreid testen op de weg alvorens over te gaan tot de uitrol van de update. Het gaat ook om een software-update. Met andere woorden aan de motor zelf dient qua onderdelen of tuning niets te gebeuren. Het volstaat om je fiets binnen te brengen bij je e-bike dealer om de update te kunnen krijgen.

Actieradius

Ook op het vlak van actieradius zou er volgens Bosch weinig impact zijn. de extra power word, althans volgens hen, alleen in heel specifieke omstandigheden gebruikt en heeft dus weinig impact op het totale elktriciteitsgebruik.

3 2 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x