AutoconceptElektrisch

E-buggy voor de Kat

De wat oudere lezers onder ons kennen ongetwijfeld nog de populaire televisieserie “De Kat”. In deze Vlaamse serie uit de jaren 70 die geregisseerd werd door Senne Rouffaer reed “De Kat”, een milieu activist avant la lettre, rond in iets wat heel veel weg heeft van een Vanclee Buggy. Dat was dan ook het eerst waar ik aan dacht toen ik het prototype van de VW Dune Buggy te zien kreeg. 

zijzicht van de VW dune buggyVolkswagen wil met deze concept-buggy die getoond zal worden op het Salon van Genève de modulariteit aantonen van het MEB Platform. Met dit platform wil het merk in staat zijn om op een heel flexibele manier verschillende types van elektrische wagen op de markt te brengen. De technologie zou trouwen niet enkel voor Volkswagen zelf gebruikt worden. Ook de merken binnen de groep zoals Skoda zijn ermee aan de slag. Er gaan zelf geruchten dat merken die niet tot de groep behoren het MEB concept zouden kunnen licentiëren. In principe is het de bedoeling dat de eerste wagens gebaseerd op het MED Platform vanaf eind dit jaar uit de fabriek in Zwickau rollen. Bedoeling van de groep is om basis van het platform niet minder dan 10 miljoen wagens te gaan verkopen.

Verder is er over de VW Dune Buggy op dit moment relatief weinig geweten. De wagen refereert naar de jaren 60, heeft geen dak of deuren en is één van de 3 modellen die Volkswagen in soort van nostalgie oefening op de markt wil gaan brengen. Het lijkt ons in ieder geval een fantastische fun-car om tijdens een mooie zomer mee rond te gaan cruisen.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x