BatterijElektrischFiets

Gezocht: e-bike techniekers.

Rijden met een elektrische fiets is booming. Dat weten we allemaal. Net zoals gewone fietsen moeten ook elektrische fietsen op onderhoud en gaan ze wel eens stuk. Daar wringt nu echter het schoentje. Te weinig mensen hebben kaas gegeten van het onderhouden en herstellen van elektrische fietsen. Zeker de batterijen vormen een belangrijk probleem.

Om dit probleem aan te pakken lanceert Syntra Midden-Vlaanderen vanaf januari 2019 een opleiding servicetechnieker batterij elektrische fiets

Volgens Dominiek Bertrem, die zelf 18 jaar lang in een fietswinkel stond en docent is bij de opleiding is er slechts heel weinig standaardisatie bij de fietsbatterijen en dat terwijl de batterij vaak hét probleem is bij de elektrische fiets.

batterij van een elektrische fiets

Veel e-bike rijders leveren deze batterij in bij hun fietshandelaar die er meestal niet zelf mee aan de slag kan. De fietshandelaar stuurt de batterij vervolgens door naar de fabrikant die moet constateren dat het doorsturen in 80% van de gevallen niet nodig was. Bovendien kost zo een transport heen en terug al makkelijk 150 Euro.

De eerste reeks start begin volgend jaar en is gericht op elektrotechnici en mensen die een technische achtergrond hebben. Dominique Bertrem geeft wel duidelijk aan dat potentiële deelnemers de opleiding zeker niet mogen onderschatten. Een ideaal voortraject is de opleiding technicus elektrische fiets die al vier jaar loopt bij Syntra.

Bron: Jobat

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x