AutoconceptElektrischToekomst

Musk keurt prototype Tesla model Y goed.

Tijdens de presentatie rond de financiële resultaten over het 3de kwartaal heeft Tesla topman een tipje van de sluier gelicht omtrent de Tesla model Y. Model Y is het langverwachte volgende model in de reeks van Tesla modellen.

Nu de productie probeen mogelijk uitzicht van de Tesla model Ylemen bij Tesla wat onder controle lijken te zijn en nu de productietargets gehaald worden is het tijd om opnieuw vooruit te kijken. Elon Musk gaf in dit kader aan dat hij het finale prototype voor de model Y heeft goedgekeurd.

Concreet wil dat zeggen dat de Tesla topman het licht op groen heeft gezet voor de productie van de Model Y. Dit is uitzonderlijk want de wagen werd nog niet aan het grote publiek voorgesteld. Deze voorstelling is trouwens gepland voor maart 2019

 

Men verwacht dat de model Y een soort crossover wordt van het model 3 met gelijkaardige specificaties en met een 5de deur. De effectieve productie zal, als alles volgens planning verloopt, starten in 2020. Momenteel verwacht men dat de wagen in Gigafactory 3 in China zal worden geproduceerd. Dit zou willen zeggen dat met dit model voornamelijk op de Aziatische markt gemikt wordt.

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x