ElektrischFiets

Test Cannondale Quick Neo EQ

Dankzij het Amerikaanse fietsmerk Cannondale kreeg ik-rij-elektrisch.be voor het eerst de kans om een nieuwe elektrische fiets te testen. Na wat heen en weer gemaild werd er een prachtige Quick Neo EQ aan mijn voordeur geleverd die we gedurende bijna 2 weken op de testbank mochten zetten. (of liever over de testweg mochten laten bollen)

Configuratie

Test Cannondale Quick Neo EQDe Cannondale Quick Neo EQ is uitgerust met een Bosch active line plus van 250Watt een Bosch Power Tube batterij van 500Wh. Vooraan vind je een uitstekend Supernova Mini 2 licht en achteraan een naar mijn gevoel wat klein uitgevallen E3 Tail light. Daarnaast krijg je WTB Exposure banden TCS 700 x 34, Cannondale C2, 32h double wall velgen een aluminium frame en carbon voorvork.

Zowel vooraan als achteraan is de fiets uitgerust met schijfremmen. Als display werd gekozen voor de mooie Bosch Kiox.

Deze totale configuratie zorgt voor een zeer aanvaardbaar totaalgewicht van 17kg.

Design

Test Cannondale Quick Neo EQCannondale heeft duidelijk heel goed nagedacht over het design van deze fiets. De fiets oogt strak en door de geïntegreerde batterij en de goed ingewerkte middenmoter moet je al eens goed kijken om te zien dat het om een elektrische fiets gaat.

Persoonlijk heb ik het gevoel dat het design er wel voor zorgt dat er hier en daar een aantal compromissen zijn gemaakt die de veiligheid of het praktische inzetbaarheid van de fiets niet ten goede komen. Zo is er bijvoorbeeld geen bel te vinden. In mijn ogen toch een noodzakelijk onderdeel op een dergelijke fiets. Ook is er nergens een plaats voorzien waar je makkelijk een slot kan bevestigen.

Niettegenstaande deze minpuntjes is het absoluut een fiets waar je niet ongemerkt de stad mee doorrijdt. Bij mijn bezoek aan Gent zag ik in ieder geval meerder goedkeurende de blikken richting mijn tweewieler. Het is dan ook een echte stadsfiets. Naar mijn gevoel is de ergonomie noch de uitrusting van die aard om er lange trektochten mee te gaan maken. Als je echter gezwind van de ene kant van de stad naar de ander wil dan is de Neo EQ zeker een uitstekende keuze.

Prestaties

Een andere reden waarom je niet meteen weet dat het een elektrische fiets is, is het geluid. De Bosch active Line plus produceert absoluut geen geluid. Zelf als je erg je best doet hoor je niet dat je op een elektrische fiets rijdt.

De fiets reageert snel en je gaat vlot naar de maximale ondersteuningssnelheid van 25 km/u. Bijkomend voordeel, zeker in een heuvelachtige streek zoals de Vlaamse Ardennen is dat de fiets bij hogere snelheden op geen enkele manier wordt afgeremd. Nadeel vind ik dan weer dat het voorblad te klein is waardoor bijtrappen in een afdaling heel snel nutteloos wordt.

Wat de batterij betreft, deze is fantastisch. Na en tocht van 45km over een heuvelachtig parcours was de batterij nog steeds voor 60% geladen. Bovendien gaat het laden behoorlijk snel. Een fiets dus met een behoorlijk spectaculaire actieradius.

Prijs

Een Cannondale Quick Neo EQ heb je voor 3.299 €

Conclusie

 De Cannondale Quick Neo EQ is een prachtige fiets met een mooie configuratie en strak design. Wil je lange fietstochten op kleine wegen gaan doen dan is dit misschien niet de optimale keuze maar woon je in of aan de rand van de stad dan is deze Cannondale zeker iets om over na te denken.

4 2 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x