AutoElektrischFiets

Twike 5, fietsen aan 190 per uur.

Elektrische fietsen en elektrische wagens zijn duidelijk aan een steile opmars bezig. Bij een fiets heb je het grote voordeel van in de buitenlucht te zitten en aan je conditie te werken. Bij een auto heb je dan weer het voordeel van het comfort en het feit dat je sneller op je bestemming bent. Bij het Duitse bedrijf Twike zijn ze op zoek gegaan naar een mogelijkheid om beiden te combineren.

De Twike 5 is een hybride driewieler. Met deze combinatie van een fiets en een wagen kan je snelheden halen tot maximaal 190 kilometer per uur. In Duitsland werd de driewieler goedgekeurd om op de autosnelweg te gaan.

Twike?

Twike bestaat al een hele tijd als driewielige auto voor 2 personen. Reeds in 1986 won het bedrijf een prijs voor ergonomie met dit model naar aanleiding van de Innovative Vehicle Design Competition. Oorspronkelijk werd de Twike in Zwitserland geproduceerd waar het in 1996 als auto werd toegelaten. Ondertussen werd het bedrijf en de productie naar Nederland verhuist. Bij Twike vonden ze het nu tijd voor een nieuwe evolutie. Deze ontwikkeling resulteerde in de Twike 5.

Twike 5

Deze nieuwe driewieler is een ingenieus apparaat dat de passagiers toelaat om onderweg ook wat aan fitness te doen. Zowel aan de bestuurderskant als aan de passagierskant vind je een set pedalen die ervoor zorgen dat de batterijen opgeladen geraken (of blijven)

Prijzig speelgoed

TwikeHet is wellicht oneerbiedig om naar een Twike te verwijzen als speelgoed maar op dit moment zien we het toch niet direct als een volwaardig alternatief voor een wagen. De prestaties zijn wel indrukwekkend. Afhankelijk van de keuze die je maakt krijg je een actieradius van 150 tot 500 kilometer. Bovendien haal je in het topmodel een maximale snelheid van 190 kilometer per uur. De prijs voor dit alles? Voor het instapmodel betaal je 39.000 Euro. Misschien dus toch nog even nadenken over een mooie elektrische wagen én een elektrische fiets. Dat kan ook voor die prijs.

2.7 3 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
kdl
kdl
4 Jaren ago

Dank voor het artikel. Ik begrijp echter niet waarom u dit geen volwaardig alternatief voor een wagen durft noemen. Waarom zou een elektrische Clio (om maar iets te noemen) dat dan wel zijn? Wat is een “volwaardige auto”? Twike vervoert 2 volwassen passagiers en bagage voor het equivalent van 4 bakken drank, beschermd tegen alle elementen, met afdoend vermogen en in alle veiligheid op àlle wegen met een bereik van 500 km. Maar vooral – en dàt is de essentie – hij doet dat met een minimaal energieverbruik. Met 7 kWh/100km heeft Twike 5 slechts de helft nodig van een… Lees meer »

1
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x