AutoElektrischLaadpas

Wat je moet weten over laadpasjes voor je elektrische wagen

Mensen die duurzaamheidsprincipes in gedachten hebben gaan vaker op zoek naar milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele brandstofauto’s. Elektrische auto’s zijn daarom steeds populairder aan het worden. Ze produceren namelijk geen schadelijke uitstoot tijdens het rijden. Een van de grootste uitdaging bij het bezitten van een elektrische auto is het opladen. Laadpasjes kunnen daar een belangrijke rol in spelen. In deze blogpost bekijken we wat een laadpasje is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn van het gebruik.

Wat is een laadpasje? 

Met laadpasjes kan je je elektrische wagen opladen bij publieke laadpunten. Het is een beetje te vergelijken met een bankpas. Of je kan het bekijken als een digitale sleutel die je toegang geeft tot het laden bij publieke laadpunten. 

Waarom zou ik het gebruiken? 

Ten eerste heb je met een laadpasje toegang tot meer oplaadpunten dan wanneer je enkel afhankelijk bent van die van je eigen aanbieder. Dat geeft je meer flexibiliteit wanneer je een reis plant, of in het algemeen vaak rondrijdt. Daarnaast geeft het je een inkijk in je laadkosten. Dat kan je helpen een overzicht te bewaren van je oplaadgedrag. Zo kan je bewuster omgaan met het laden van je voertuig en kosten drukken. 

Hoe werkt het?

Als je betaalt voor een laadpas, dan heb je toegang tot meer laadpalen dan de (gemiddeld) trage op straat. Je hebt dan ook toegang tot verschillende laadnetwerken en laadpunten die niet specifiek eigendom zijn van de fabrikant van jouw elektrisch voertuig. De kosten bedragen dan misschien een minieme €1/maand, dus dat is het zeker waard.

Om een laadpasje te gebruiken, moet je het eerst activeren en registreren bij een laadpas-aanbieder. Als je dat gedaan hebt, kan je hem autoriseren. Dat doe je door hem simpelweg voor de kaartlezer te houden bij jouw uitgekozen laadpunt. De laadpaal zal dan de informatie op de pas lezen en de oplaadbeurt autoriseren. Daarna kan je de stekker van je laadkabel in je wagen steken, en de oplaadbeurt automatisch laten beginnen. Wanneer de oplaadbeurt geautoriseerd is worden de kosten van de laadsessie afgetrokken van je account (bij de laadpas-aanbieder). Er bestaan ook apps die je toelaten om oplaadpunten en tankstations te vinden, waarmee je je geschiedenis kan bijhouden en opladen kunt starten en stoppen. 

In conclusie maakt een laadpas het laden van je wagen dus gemakkelijker en eenvoudiger. Het biedt je ook meer soepelheid en keuze bij het kiezen van oplaadpunten.

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x