ElektrischMotor

100.000 Euro voor een elektrische superbike.

Elektrische motoren, het is een verhaal apart in de wereld van elektrische voertuigen. Aan de ene kant zie je heel wat nieuwe spelers met efficiënte scooters en lichte motoren die betaalbare modellen op de markt brengen en aan de andere kan van het spectrum heb je een reeks spelers zoals Sarolea, Tarform en nu Arc die in een strijd verwikkeld zijn om de meest futuristische en performante elektrische superbike op de markt te gooien.

Deze laatste heeft van de EICMA in Milaan gebruik gemaakt om de Arc Vector voor te stellen. Arc, dat werd opgericht door Mark Truman, de voormalige directeur van Jaguar White Space heeft niet enkel een motor ontwikkel maar een totaalconcept.

Totaalconcept

De Arc Vector is niet alleen een spectaculaire elektrische motor, het is ook een project rond de introductie van wearable technologie. Zo werd een speciale helm ontwikkeld die de bestuurder permanent feedback geeft over de motor. Op die manier kan de rijder permanent zijn ogen op de weg houden. In de helm zit achteraan ook een camera. Ook deze info wordt aan de bestuurder gegeven om zo een 360° zicht te creëren.

Dat is echter niet alles. Er werd ook een “haptic jacket” ontwikkeld. Dit is een kledingstuk dat in staat is om feedback te geven aan de drager. Niet allen kan dit kledingstuk bijvoorbeeld vibreren als er een auto achteraan nadert, het kan ook via ingebouwde speakers muziek laten voelen.

Spectaculaire prestatie (en prijs)

Een dergelijke motor kan uiteraard niet anders dan spectaculaire prestaties voorleggen. Zo wordt de Arc Vector voorzien van een elektromotor die de machine in 2,7 seconden naar honderd kilometer per uur brengt en die een maximale snelheid haalt van 241 km/u.

Op vlak van actieradius zou de machine 193 kilometer moeten halen op de snelweg en 274 km in de stad.

Zoveel power en technologie heeft natuurlijk een prijs. Voor iets meet dan 100.000 Euro (117.000 dollar) ben je één van de 355 gelukkigen die een Arc Vector kunnen bestellen

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Notify of
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit artikel? Dat kan.x
()
x